Kartmannen.no - Personvernerklæring

Personvernerklæring

Når du bruker kartmannen.no, gir du oss tilgang til opplysninger om deg. Her kan du lese hvilke opplysninger vi samler inn, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Om kartmannen.no

Kartmannen.no er eid av Kartmannen AS og har som hensikt å selge kartprodukter. Kartmannen.no er i henhold til personopplysningsloven og EUs generelle personvernforordning (GDPR) behandlingsansvarlig for de personopplysningene som behandles av selskapet.

Vi har følgende kontaktdetaljer:

  • Besøksadresse: Sigurd Jorsalfars veg 21C, 7052 Trondheim, Norge
  • Postadresse: Kartmannen AS, C/O Torstein I. Bø, Sigurd Jorsalfars veg 21C, 7052 Trondheim, Norge
  • Telefonnummer: + 47 996 47 901
  • Organisasjonsnummer: 921117302 (registrert i Foretaksregisteret)
  • Epost:

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse. Opplysninger om hvordan du bruker kartmannen.no, for eksempel hvilke produkter du har sett på eller kjøpt også som personopplysninger.

Hvilke opplysninger samler vi inn?

Opplysninger du selv oppgir

Når du oppretter en bruker for å kjøpe et produkt oppgir du navn og epostadresse. Dette blir lagret slik at du senere kan hente ned igjen produktene.

Webanalyse og cookies

Kartmannen.no samler inn og behandler også avidentifiserte opplysninger om besøkende på kartmannen.no. Vi bruker vanlige Internett-teknologier, blant annet Google Analytics for å samle informasjon om brukerne slik at vi til enhver tid kan tilrettelegge for best mulig funksjonalitet og videreutvikle informasjonstilbudet på nettsiden. Denne informasjonen hentes fra datamaskinens nettleser og kan omfatte IP-adresse, operativsystem, nettleserprogramvare (for eksempel ”Microsoft Internet Explorer”), skjermoppløsning og avsendernettside. 

“Cookies” er små informasjonkapsler (tekstfiler) som nettsiden spør nettleseren din om å lagre på datamaskinen eller den mobile enheten. Dette gjør at nettsiden kan huske handlingene eller preferansene dine over tid. Kartmannen.no bruker følgende cookies (informasjonskapsler): 

  • Statistikk og informasjon om hvordan besøkende bruker våre nettsider. Vi aggregerer informasjon og lager rapporter som hjelper oss med å forbedre opplevelsen. Verktøyene bruker førsteparts informasjonskapsler bare for å samle inn data. Disse cookiene, og dataene som samles inn, er anonymiserte, og kan ikke brukes til å identifisere deg som person.
     

De fleste nettlesere aksepterer automatisk cookies. Du kan alltid velge å ikke akseptere en informasjonskapsel ved å endre datamaskinens innstillinger til å avvise “cookie” eller til at du må godkjenne en “cookie”, men dette kan begrense utvalget av funksjonene som er tilgjengelige. Innstillingen er å forstå som et samtykke dersom den er slik at brukeren uttrykker aksept for bruk av cookies. Dette gjelder også dersom nettleseren er forhåndsinnstilt for aksept. 

Hvis du ikke ønsker at kartmannen.no skal samle inn anonyme data fra deg, så kan du melde deg av denne innsamlingen på Google Analytics eller ved å endre sikkerhetsinnstillingene på din datamaskin. Les mer om reservasjon mot Google Analytics-registrering.

Hva brukes informasjonen til?

Vi jobber hele tiden for å gi deg en god opplevelse av Kartmannen.no. Her er de viktigste formålene vi bruker personopplysninger til:

  • Levere produkter vi trenger kontoopplysninger for å sikre at du får produktet ditt og mulighet til å hente det ned flere ganger.
  • Forstå markedstrender vi bruker anonymiserte data for å forstå hvordan du bruker nettsiden. For dermed å kunne gi en bedre brukeropplevelse.

Deles informasjonen med andre?

Kartmannen.no deler også i enkelte tilfeller personopplysninger med andre bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner utenfor Kartmannen AS. Dette er først og fremst for å kunne gi deg bedre og tryggere produkter og tjenester.

Vi gjør dette kun når andre leverer tjenester for oss. Dette kan f.eks. være når vi bruker en tredjepart til å gjennomføre betalingstransaksjoner, eller f.eks. verktøy fra Google Analytics til å analysere av bruken av våre tjenester. Disse bedriftene har ikke lov til å bruke denne informasjonen til noe annet enn å utføre tjenester for oss.

Hvordan kan jeg administrere informasjon om meg?

Oppdatere personopplysninger

Det er viktig at opplysningene vi har om deg er riktige. Du kan oppdatere opplysningene på din konto

Innstillinger for personopplysninger

Du kan begrense lagring og behandling av opplysninger om deg. Våre tjenester vil da ikke i like stor grad være tilpasset deg. Dette gjør du på din konto.

Sletting av personopplysninger

Vi lagrer ikke personopplysninger lenger og i større grad enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen med mindre det er lovpålagt, for eksempel gjennom regnskapsloven. Vi har omfattende rutiner for sletting, deidentifisering og anonymisering av personopplysninger. Du kan selv be om å få fjernet opplysninger fra din brukerprofil.

Hovedregelen er at personopplysninger lagres maksimalt i to år. Hvor fort opplysninger slettes kan variere. Her ser du noen viktige eksempler:

  • Så lenge din konto er aktiv vil vi ta vare på dine persondata.
  • I våre analysesystemer kan informasjon om bruksmønstre på kartmannen kan lagres i opptil tre år. Data her brukes til å finne ut om våre tjenester fungerer godt for publikum, og om den løpende produktutviklingen vi gjør bidrar til å gjøre kartmannen.no bedre.

Ber du om at din brukerprofil på kartmannen.no slettes, vil vi fjerne personopplysninger fra profilen din. Vi sletter også din ordrehistorikk.

Dine rettigheter

Du har rett til å:

  • motta informasjon;
  • kreve innsyn;
  • kreve retting;
  • kreve sletting;
  • kreve begrensning;
  • dataportabilitet;
  • klage til tilsynsmyndighet; og
  • protestere;

som angitt i EUs generelle personvernforordning (GDPR) kapittel III.

Barns personvern

Vi ønsker ikke å samle inn eller på annen måte behandle personopplysninger om barn under 16 års alder.

Hvis barn under 16 år likevel har gitt oss personopplysninger, eksempelvis ved å lage konto, vil vi slette opplysningene så snart vi blir oppmerksomme på forholdet. Foresatte kan kontakte oss som angitt ovenfor.

Gjennomføring av endringer

Vi vil i blant kunne oppdatere personvernerklæring for å gjenspeile endringer på nettstedet eller ved vår personvernerklæring. Ved større endringer vil vi informere om dette i vårt hjelpesenter, eller du informeres ved neste gangs pålogging. Vi kan også varsle via epost eller nettsiden ved spesielle behov.

Oppdateringer

Oppdateringer vil bli loggført under:

  • 25. juni 2018: Første gang publisert