Hvor kan man kjøre snøscooter i Norge?

21. desember 2023

Hvor kan man kjøre snøscooter i Norge

Snøscooter er en populær vintersport i Norge - men hvor har du egentlig lov til å kjøre snøscooter her til lands? I denne artikkelen forklarer vi forskjellen på områdene hvor det er lov å kjøre snøscooter, og hvor det ikke er lov.

Snøscooterkjøring - hvor i Norge er det lov?

Når vi snakker om hvor det er lov å kjøre snøscooter i Norge, skiller vi på utmark og innmark. Hovedregelen er at all kjøring med snøscooter er forbudt i utmark, med mindre du har fått tillatelse fra kommunen. Hvor du har lov til å kjøre snøscooter derimot, er på snødekt innmark. Her er det en forutsetning at du har tillatelse av grunneiere, bruker hjelm, har godkjent førerkort og at snøscooteren er registrert og forsikret, for å kunne kjøre på områder som regnes som innmark.

Utmark er per definisjon alt areal som ikke er dyrket mark. Det vil si omtrent alt av innsjøer, vann og myr, strender samt skog og fjellområder. De arealene som er dyrket mark (innmark) er områder som åker, hage, hustomt, gårdsplass eller industritomt.

GPS for snøscooter

For deg som skal på en lengre tur med snøscooter kan en Garmin GPS være til god hjelp. GPS-en sørger for at du er på riktig rute og gir deg god oversikt over terrenget til tross for sin lille størrelse. En GPS egnet for snøscooterkjøring bør være robust, værbestandig og ha lang batterilevetid. Garmin Montana 650T er en av de mest anerkjente på markedet, og passer spesielt godt til snøscooterkjøring. Et annet godt alternativ er Garmin GPSMAP - en allsidig og brukervennlig type som er svært slitesterk og vanntett.

Hos oss får du kart over hele Norges kriker og kroker som er kompatible med Garmin GPS-er. Kjøp GPS-kartet N50 Norge her. Få oversikt over alle støttede GPS-enheter vi tilbyr her.